Werken in Friesland

Woon je in Friesland of ga je binnenkort verhuizen naar deze waterrijke provincie in Noord-Nederland, dan zoek je waarschijnlijk ook naar een baan in (de buurt van) Friesland. Awerk uitzendbureau, gevestigd in het Friese Joure, kan jou helpen met het vinden van een nieuwe job! Niet alleen in Friesland, maar ook in Groningen, Drenthe, Noordoostpolder en Overijssel. Zoek je bijvoorbeeld een baan in de sales, logistiek, (installatie)techniek, productie, schoonmaak of horeca? Ben je naarstig op zoek naar een baan in de bouw? Of ben jij meer een administratief type en wil je op de klantenservice van een groot bedrijf werken? Awerk uitzendbureau heeft een breed netwerk en helpt jou graag met het vinden van een baan, passend bij jouw wensen en kwaliteiten.

Wat verdien je met een baan in Friesland?

Vaak wordt gedacht dat banen in Friesland − en in de naastgelegen provincies Groningen, Drenthe, Noordoostpolder en Overijssel − niet voor het oprapen liggen en dat de salarissen gemiddeld lager liggen dan in bijvoorbeeld de Randstad. Die ervaring hebben wij niet! Natuurlijk is jouw salaris afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de branche waarin je werkzaam bent, de opleiding die je genoten hebt en hoeveel werkervaring je hebt. Over het algemeen zien we dat ook in Friesland veel vraag is naar vakkrachten, en dat zie je terug in de salarissen. Als winkelmedewerker verdien je bijvoorbeeld al gauw € 2.000 bruto per maand. Voor jou als werknemer zijn er zeker goede baankansen in Friesland!

Hoe krijg ik werk in Friesland?

Friezen zijn een authentiek volk. Ze spreken hun eigen taal en vaak wordt gezegd dat ze nuchter, direct en wellicht een tikkeltje stug zijn. Wanneer je dus niet uit Friesland komt en je gaat verhuizen naar Friesland kan dit jou zorgen baren. Hoe verover jij, als buitenstaander, jouw plaatsje op de arbeidsmarkt in Friesland? Natuurlijk kan Awerk uitzendbureau jou helpen, maar ook hebben we een kleine tip voor je..

Fries leren = meer kans op een baan in Friesland?

Friezen spreken onderling graag hun eigen taal, als het even kan. Ook op het werk. Natuurlijk verwacht niemand dat jij vloeiend Fries spreekt, maar het breekt vaak wel het ijs. Wil je dus in Friesland aan de slag, dan is het een goed idee om alvast een paar woordjes Fries te leren. Vooral als je werkt in de zorgbranche, waar mensen persoonlijke informatie met je delen, kan het handig zijn een woordje Fries te spreken of te verstaan.

Heb je hulp nodig bij het zoeken naar een baan in Friesland? Awerk uitzendbureau helpt je verder. Tot snel! (in het Fries: oant gau!)

Neem contact op